Πιο κάτω δίνουμε συμβουλές εντελώς δωρεάν και μοναδικές στο είδος τους. Διαβάστε και τα αφήνουμε όλα στην κρίση σας:

Τι κάνουμε πριν φύγουμε για διακοπές;

Προφανώς δεν αφήνουμε το κλειδί κάτω από το χαλάκι της πόρτας, αλλά ούτε και στο βάζο ή στη γλάστρα με τα λουλούδια μας.

Γιατί αφήνουμε ένα φως αναμμένο το βράδυ;

Για να μην κινήσουμε υποψίες ότι λείπουμε από την οικία μας, είτε διαμέρισμα είτε μονοκατοικία πρέπει να ανάβει έστω ένα φως το βράδυ. Οι επίδοξοι διαρρήκτες θα πιστεύουν ότι κάποιος διαμένει στο σπίτι, παρόλο που εμείς θα λείπουμε.

Πώς γίνεται να ανάβει το φως όσο λείπουμε μας εξηγούν ηλεκτρολόγοι

Δεν είναι και τόσο δύσκολο να το επιτύχουμε. Στο εμπόριο υπάρχει αυτόματος διακόπτης με χρονορύθμιση. Μπορούμε να βάλουμε έτσι τη συσκευή αυτή με αντικατάσταση ενός διακόπτη για τα φώτα ή να το ρυθμίσει ηλεκτρολόγος.

Τι πετυχαίνουμε με αυτόν τον τρόπο;

Να ανάβουν τα φώτα στο χώρο που έχει επιλεγεί σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Ακόμη ένα πλεονέκτημα αυτής της ρύθμισης είναι να λειτουργεί βοηθητικά για άτομα μεγάλης ηλικίας. Αν σηκωθούν κατά τη διάρκεια της νύχτας δεν θα ψάχνουν το διακόπτη για τα φώτα, δεν θα κινδυνέψουν να σκοντάψουν κλπ.

Πού δίνουμε μεγάλη βαρύτητα στις διακοπές μας;

Θα ήταν ευχής έργον να είχαμε συναγερμό. Και, βέβαια, τα σύγχρονα συστήματα κάλυψης χώρων παρέχουν βοήθεια εφαρμογών για κινητά τηλέφωνα, apps ή applications. Αυτές μας δίνουν ακόμη και εικόνα των χώρων που καλύπτουν οι λεγόμενες ζώνες συναγερμού.

Ποιος φροντίζει για τη διαρκή παροχή εικόνας από την οικία μας προς το κινητό τηλέφωνο;

Φυσικά, ο δρομολογητής ή αλλιώς ρούτερ (router). Στα αμερικάνικα η προφορά είναι ράουτερ. Κι να "πέσει το ρεύμα";

Γιατί είναι σημαντικό να μη μείνει ο ρούτερ εκτός λειτουργίας επιμένουν οι ντετέκτιβ μας;

Αν μείνει ο ρούτερ εκτός λειτουργίας, τότε δεν θα παρέχεται η εικόνα των χώρων κάλυψης του συναγερμού. Καλό είναι, λοιπόν, να βάλουμε ένα UPS (Uninterruptible Power Supply), δηλαδή συσκευή αδιάλλειπτης παροχής ισχύος, όπως είναι η μετάφραση.

Έτσι, το σήμα προς τα κεντρικά της εταιρείας κάλυψης δεν θα διακόπτεται. Ακόμη, και αν δεν έχουμε συνδρομή με εταιρεία συναγερμών, μπορούμε να βλέπουμε τους χώρους μας χωρίς διακοπές.

(Το άρθρο αυτό θα ενημερώνεται από ερευνητή συνεχώς, διότι οι τεχνολογικές εξελίξεις προχωράνε με ρυθμό μάλλον επιταχυνόμενο!)